T.C. Demiroğlu Bilim Üniversitesi ve Florence Nightingale Hastaneleri ile Geleceğinizi Şekillendirin

Fen-Edebiyat Fakültesi Nedir, Hangi Bölümleri İçerir?

Fen-Edebiyat Fakülteleri, üniversitelerin temel bilim ve sosyal bilimler alanında eğitim veren birimleridir. Bu fakülteler, fen bilimleri ve edebiyat disiplinlerini kapsayarak geniş bir yelpzede eğitim olanakları sunar. Genel olarak bu fakültelerde, matematik, fizik, kimya, biyoloji gibi fen bilimleri bölümlerinin yanı sıra, Türk dili ve edebiyatı, tarih, psikoloji, sosyoloji gibi edebiyat ve sosyal bilimler bölümleri de bulunmaktadır.

T.C. Demiroğlu Bilim Üniversitesi bünyesinde 2016 yılından itibaren eğitim veren Fen-Edebiyat Fakültesi, hem pratik hem de teorik dersler sunarak geleceğin bilim insanlarını yetiştirmeyi hedeflemektedir. Üniversitemiz, yenilikçi eğitim modeliyle öğrencilerin disiplinlerarası çalışma metotlarını öğrenmesi ve mesleki derslerden önce temel bilimleri öğrenerek tam donanımlı bilim insanları olmalarını önemsemektedir.

Fen-Edebiyat Fakültesi Hangi Bölümleri İçerir?

T.C. Demiroğlu Bilim Üniversitesi bünyesinde eğitim veren Fen-Edebiyat Fakültesi iki lisans bölümünü kapsar. Bu bölümler Moleküler Biyoloji ve Genetik ve Psikoloji’dir.

  • Moleküler Biyoloji ve Genetik: Bu bölüm hücre, genetik ve moleküler biyoloji alanlarını içeren geniş tabanlı bir lisans programıdır. Dersler biyoloji, fizik, kimya gibi temel bilimlerle başlar. Bu sayede öğrencilerin alana en iyi şekilde hazırlanması hedeflenmektedir. Hücre biyolojisi, genetik ve evrim, mikrobiyoloji, genetik mühendisliği, biyokimya, sistem biyolojisi alanında eğitimler verilmektedir.
  • Psikoloji: Psikoloji Bölümü Fen-Edebiyat Fakültesi dersleri gelişim, sosyal, klinik, endüstri ve örgüt psikoloji olmak üzere dört alan çerçevesinde işlenmektedir. Dört alanın yanında müfredatta psikoloji tarihi, istatistik, insan kaynakları gibi derslere de yer verilmektedir.

Fen-Edebiyat Fakültesi Eğitimi Ne Kadar Sürer?

Fen-Edebiyat Fakültesi’ndeki lisans programları dört yıl sürer. Ancak, öğrencilerin aldıkları kredi sayısına ve akademik performanslarına bağlı olarak bu süre değişebilir. Bazı bölümlerde hazırlık sınıfı olabilir, bu durumda eğitim süresi beş yıla çıkabilmektedir.

Fen-Edebiyat Fakültesi Staj İmkanları Nelerdir?

Fen-Edebiyat Fakültesi öğrencileri için staj olanakları genellikle bölümlere göre değişiklik gösterir. Örneğin psikoloji bölümü öğrencileri sosyal hizmet kurumlarında, Moleküler Biyoloji ve Genetik bölümü öğrencileri ise araştırma laboratuvarlarında staj yapma şansı bulabilirler. Teorik ve pratik eğitimler sayesinde alandan mezun olan öğrenciler hem akademik açıdan tam donanımlı hem de klinik çalışmalarda yetkinlik kazanmış olarak mesleğe başlamış olurlar.

Fen-Edebiyat Fakültesi Mezunları Hangi Mesleklerde Çalışabilir?

T.C. Demiroğlu Bilim Üniversitesi bünyesinde yer alan Fen-Edebiyat Fakültesi bölümü mezunları çok çeşitli alanlarda kariyer yapabilir. Moleküler Biyoloji ve Genetik mezunları, hastanelerde, özel laboratuvarlarda, tıbbi araştırma merkezlerinde biyoteknoloji ve gıda işleme endüstrilerinde çalışabilirken; Psikoloji mezunları ise, kliniklerde, kamu ve özel hastanelerde ve danışmanlık merkezlerinde psikolog unvanıyla hizmet verebilirler.

Fen-Edebiyat Fakültesi Taban Puanları

Moleküler Biyoloji ve Genetik Bölümü taban puanı T.C. Demiroğlu Bilim Üniversitesi özelinde, 2023 yılında tam burslu program için 382 puan, %50 burslu program için 261 puandır.

Psikoloji Bölümü taban puanı ise T.C. Demiroğlu Bilim Üniversitesi özelinde, 2023 yılında tam burslu program için 361 puan, %50 burslu program için 278 puandır.

Fen-Edebiyat Fakültesi Hakkında Sıkça Sorulan Sorular

Fen-Edebiyat Fakültesi'ne nasıl girilir?

Fen-Edebiyat Fakültesi, sayısal ve sosyal bilimlerde eğitim veren bölümlerden oluşan lisans eğitimlerinin verildiği üniversite birimidir. Sayısal ve sosyal bilimlerin bir arada oluşuyla öğrencilere disiplinler arası çalışma yetkinliği kazandırılması amaçlanmaktadır. Fakülte puanları tercih edilecek bölümün eğitimine göre sayısal ve eşit ağırlık puan türlerinde hesaplanır. Fakülteye yerleşmeye hak kazanan öğrenciler minimum 8 yarıyılda toplam 4 sene eğitim almaktadır. 4 yıllık lisans programından mezun olan tüm öğrenciler, ilgili alanlardaki yüksek lisans programlarına devam etmeye hak kazanır.

Fen-Edebiyat Fakültesi'nde ikinci öğretim var mı?

Hayır, T.C. Demiroğlu Bilim Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi bölümlerinde ikinci öğretim seçeneği bulunmamaktadır.

Fen-Edebiyat Fakültesi'nde uzaktan eğitim imkanı var mı?

T.C. Demiroğlu Bilim Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi bölümlerinde bazı dersler için uzaktan eğitim imkânı sağlanmaktadır.

Fen Bilimleri Fakültesi ile Fen-Edebiyat Fakültesi arasındaki fark nedir?

Fen Bilimleri Fakültesi daha çok saf bilim alanlarına yoğunlaşırken, Fen-Edebiyat Fakültesi hem fen bilimleri hem de sosyal bilimler ve edebiyat bölümlerini içerir.

Fen-Edebiyat Fakültesi hangi alandadır?

Fen-Edebiyat Fakülteleri, bilim ve sosyal bilimler alanında eğitim verir. Bu fakülte bölümleri; sayısal, eşit ağırlık ve sözel puan türünden öğrenciler kabul etmektedir.

Fen-Edebiyat Fakültesi geçme notu kaçtır?

Genellikle üniversitelerin geçme notu 100 üzerinden 60 veya 4 üzerinden 2.0 olarak belirlenir.

Fen-Edebiyat Fakültesi mezunu memur olabilir mi?

Evet, Fen-Edebiyat Fakültesi mezunları kamu sektöründe çeşitli memurluk pozisyonlarına başvurabilir. Bunun için öncelikle KPSS’de başarılı puan elde etmeleri gerekmektedir.