T.C. Demiroğlu Bilim Üniversitesi ve Florence Nightingale Hastaneleri ile Geleceğinizi Şekillendirin
Anestezi Programı Nedir, Mezunu Ne İş Yapar?
Anestezi Programı, tıp alanında cerrahi operasyonlar sırasında ve sonrasında hastaların ağrısını yönetmek, onları uyutmak ve uyandırmak için gerekli teknik bilgi ve becerileri sağlayan önemli bir eğitim dalıdır.
T.C. Demiroğlu Bilim Üniversitesi Sağlık Bilimleri MYO’nun kuruluşundan itibaren Anestezi Programı öğrenci yetiştirmektedir. Bölümün eğitim süresi 2 yıldır.
Programın mezunları, anestezi teknikeri olarak, hastaneler, klinikler ve ameliyathanelerde çalışır. Bu profesyoneller, anestezi uygulamalarını hazırlamak, uygulamak ve izlemekle sorumludur.
Anestezi Programı Neler Öğretir?
T.C. Demiroğlu Bilim Üniversitesi’ndeki Anestezi Programı 2 yıllık öğrenim süresi boyunca öğrencilere, teorik ve pratik bilgiler, staj programları ve projeler verir. Anestezi bölümü tercih edecek olan öğrenciler alanında uzman, sahada 10-20 yıl deneyimi olan öğretim görevlilerinden eğitim alır.
Mezunlarına “anestezi teknikeri” unvanı verilen bu bölümde okumak isteyen öğrencilerin başta biyoloji olmak üzere fen bilimleri derslerine ilgi duyması beklenmektedir. Anestezi teknikerlerinin; sağlık sektörüne ilgili, soğukkanlı, disiplinli ve sorumluluk bilincine sahip kişiler olmaları gerekmektedir.
Birinci Yıl
İlk yıl, öğrencilere temel sağlık bilimleri ve anesteziye giriş konuları sunulur. Anatomi, fizyoloji, mikrobiyoloji, monitörizasyon, kimya ve farmakoloji gibi derslerle öğrenciler, insan vücudunun temel işleyişini ve ilaçların etkilerini öğrenir. Ayrıca, medikal terminoloji ve hasta bakımı gibi temel konular da ilk yılda işlenir.
İkinci Yıl
İkinci yılda, öğrenciler anestezi teknikleri, acil durum yönetimi ve ileri düzey hasta bakımı gibi daha spesifik konulara odaklanır. Aynı zamanda, öğrencilerin teorik bilgilerini pratiğe dökebilmeleri için simülasyonlar, uygulamalı dersler ve stajlar yoğunlaşır.
Anestezi Programı Staj İmkanları Nelerdir?
Anestezi Programı öğrencileri, eğitimleri sırasında çeşitli sağlık kuruluşlarında staj yapma fırsatı bulurlar. Bu stajlar genellikle eğitimin ikinci yılında gerçekleşir ve öğrencilere anestezi teknikeri olarak çalışacakları gerçek iş ortamında deneyim kazandırır.
T.C. Demiroğlu Bilim Üniversitesi öğrencileri, Grup Florence Nightingale Hastaneleri’nin geniş klinik uygulama alanlarında eğitim alır. Ayrıca öğrenciler yine Grup Florence Nightingale Hastaneleri’nin uygun bölümlerinde staj yapma imkânına da sahip olur.
Anestezi Programı Dersleri Nelerdir?
Anestezi Programı dersleri; temel sağlık bilimlerinin yanı sıra anestezi yöntemleri, hastane ortamında hasta yönetimi, acil müdahale teknikleri ve anestezi cihazlarının kullanımı gibi konuları içerir.
Anestezi Programı Mezunları Ne İş Yapar?
Anestezi teknikerleri, genellikle hastanelerin ameliyathanelerinde, acil servislerde veya özel anestezi kliniklerinde çalışır. Operasyonlar sırasında anestezi uygulamak, anestezi sürecini izlemek ve post-operatif bakım sağlamak teknikerlerin başlıca görevleri arasındadır.
Anestezi Programı Taban Puanları
Anestezi Programı taban puanı T.C. Demiroğlu Bilim Üniversitesi özelinde, 2023 yılında tam burslu program için 337 puan, %50 burslu program için 271 puandır.
Anestezi Programı Dikey Geçiş Nasıl Yapılır?
Anestezi Programı’nda ön lisans düzeyinde eğitim alan öğrenciler, Dikey Geçiş Sınavı (DGS) aracılığıyla çeşitli lisans programlarına geçiş yapabilirler. Bu, genellikle sağlık bilimleri fakültelerinin anestezi veya benzer bölümlerine yapılan bir geçiştir.
Anestezi Programı Hakkında Sıkça Sorulan Sorular
Evet, Anestezi Programı genellikle iki yıllık bir ön lisans programıdır.
Anestezi Programı iki yıllık bir eğitim süresine sahiptir.
Anestezi Programı, sağlık bilimleri alanında yer alır ve üniversite sınavında TYT puan türünden öğrenci kabul eder.
Evet, Anestezi Programı mezunları, Kamu Personeli Seçme Sınavı’na girip başarılı olarak devlet hastaneleri ve diğer kamu sağlık kurumlarında tekniker unvanıyla görev alabilirler.
Evet, Anestezi Programı mezunları, gerekli sertifikasyon ve dil yeterliliklerini sağladıkları takdirde yurt dışında çalışma imkânlarına sahip olabilirler. Ancak, çalışılacak ülkenin sağlık sektörü standartlarına uyum sağlamaları da gerekmektedir.