Mütevelli Heyet Başkanı
Prof.Dr. Cemşid Demiroğlu (d.1963, İstanbul) Grup Florence Nightingale Hastaneleri Yönetim Kurulu Başkanı. Türk Kardiyoloji Vakfı başkanı olup Demiroğlu Bilim Üniversitesi kurucusudur. Cemşid Demiroğlu evli ve iki çocuk babasıdır.

Eğitim yılları:
Cemşid Demiroğlu 1980 yılında Saint Michel Fransız Lisesi’nden mezun olmuştur. İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Tıp Fakültesi’nden (1987) derece ile mezun olan Demiroğlu, Kardiyoloji alanında uzmanlık eğitimini İstanbul Üniversitesi Haseki Kardiyoloji Enstitüsü’nde 1991’de tamamlamıştır. Aynı zamanda kurumda Yardımcı Doçent ünvanıyla çalışmaya başlamıştır. Cemşid Demiroğlu 1993’de Kardiyoloji Doçenti ve 2000’de Profesör olmuştur.

Kariyer:
1990-1991 yıllarında Amerika Birleşik Devletleri’nde Arizona Heart Institute’da ve 1991-1992 yıllarında Londra’da St. Thomas Hastanesi’nde girişimsel kardiyoloji alanında mesleki ve bilimsel çalışmalarda bulunmuştur. 1993 yılında Grup Florence Nightingale Hastaneleri yönetim kurulunda görev almaya başlamış, 2002 yılından itibaren de Yönetim Kurulu Başkan’lığını yürütmektedir.

Eserleri:
Uluslararası hakemli dergilerde yayınlanan makaleler: 43
Uluslararası bilimsel toplantılarda sunulan ve bildiri kitabında (Proceedings) basılan bildiriler: 55