Rektörden Mesaj
Demiroğlu Bilim Üniversitesinin Rektörlüğünü üçüncü defa şahsıma tevdi eden başta Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip ERDOĞAN olmak üzere, Yükseköğretim Kurulu Başkanımız Sayın Prof. Dr. M. A. Yekta SARAÇ, tüm Yükseköğretim Kurulu Üyelerimiz, Mütevelli Heyeti Başkanımız Sayın Prof. Dr. Cemşid DEMİROĞLU ve tüm Mütevelli Heyet Üyelerimize teşekkürlerimi sunuyorum. Üzerime aldığım bu şerefli görevi Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ ün ilke ve inkılapları doğrultusunda başarıyla yerine getireceğime söz veriyor, desteklerinizin devamını diliyorum.

Çağımızda, Sağlık sektörü; bilim ve teknolojinin hızla geliştiği dinamik bir alandır ve Türkiye, tıp eğitimi, teknoloji ve sağlık hizmetleri alanında dünyadaki gelişmeleri yakından takip ederek sağlık insan kaynağı niteliği ve sunulan sağlık hizmetlerinin etkinliği bakımından dünyanın en gelişmiş ülkeleriyle yarış içindedir. Bu başarının arkasında köklü akademik kurumlarımız, bilgili, donanımlı ve deneyimli akademisyenlerimiz ile kamu ile en çok da özel sektörümüzün yönetim ve işletme becerisi yer almaktadır. En güzel örneklerin başında, Türk tıbbına ve Türk hastalarına uluslararası standart ve kalitede sağlık hizmeti veren Grup Florence Nightingale Hastanelerinin sağlık sektöründeki 32 yıllık deneyimi ve 15 yıllık bilgi birikimiyle Üniversitemiz gelmektedir.

Ulusal ve uluslararası alanda lider bir marka olma hedefine uygun şekilde yoluna devam eden Üniversitemiz; Öğrenci odaklı hibrid eğitim modeliyle Sağlık bilimleri alanındaki eğitimi ve benzer şekilde kurduğu uygulama ve araştırma merkezleriyle de hasta odaklı sağlık hizmeti sunumu modelini Ülkemize kazandırarak; akademik ve etik değerlerden ödün vermeden yaşam boyu eğitim ve sağlık hizmeti sunarak rasyonel düşünceyi, geleneği, liyakat ve hizmeti öne çıkarmaya devam etmektedir.

Tıp Eğitimini Florence Nightingale kalitesiyle markalaştıran Üniversitemiz, Sağlık bilimleri alanında Türkiyenin, ilk sağlık Üniversitesi olarak, bugüne kadar 684 hekim ve 141 Uzman hekim yetiştirmiştir.

Ayrıca, toplum sağlığı için gerekli olan diğer sağlık personellerini yetiştiren Tıp Fakültesi, Fen-Edebiyat Fakültesi, Sağlık Bilimleri Fakültesi, Florence Nightingale Hastanesi Hemşirelik Yüksekokulu, Sağlık Bilimleri Enstitüsü ve Sosyal Bilimler Enstitüsü, İlk ve Acil Yardım, Tıbbi Görüntüleme Teknikleri, Anestezi, Ameliyathane Hizmetleri, Tıbbi Laboratuar Teknikleri, Tıbbi Dokümantasyon ve Sekreterlik, Fizyoterapi ve Diyaliz Teknikerliği programlarıyla Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu ile her yıl bilinçli ve nitelikli değerli Öğrencilerimiz tarafından öncelikli olarak seçilmektedir.

Üniversitemiz toplamda bugüne kadar 607 psikolog, 22 moleküler biyolog, 1408 hemşire, 1116 fizyoterapist, diyetisyen, ebe ve sağlık yöneticisi ile 4246 Sağlık Teknikeri ve 283 yüksek lisans/doktora öğrencisi mezun etmiştir.

Hekimlik, bir meslek olmanın çok ötesinde insanlık için üstlenilmiş olağanüstü bir sorumluluktur. Sevgi, saygı ve en önemliside güven içeren sahip olduğumuz bu kutsal meslek profesyonel yaklaşım, doğru bilgi ve mesleki takip gerektirir. Tıbbın temel amacı, tüm insanların daha sağlıklı daha mutlu bir yaşam sürmesine hizmet etmektir. Hekimlik mesleğinde başarılı olabilmek için bilim donanımı ve gücüyle hazırlanmak ve Tıp mesleğini artık yaşam tarzımız haline getirmek gerekir;  Tıp Doktoru ünvanı güven, tevazu ve saygıdan ibarettir, bu üç değere sahip çıkan “etik” kavramının kelime anlamını söylemden çok yaşam tarzımıza ve benliğimize işleten bu meslek çekinmeden, korkmadan sadece göğüsleyerek yapılmalıdır.

Bu bakımdan tüm Öğretim Üyelerimize, her zaman varlığıyla, gücüyle, marka değerleriyle yanımızda yer alarak ufkumuzu açan Üniversitemiz Kurucu Vakfı ve aynı zamanda Mütevelli Heyet Başkanımız Grup Florence Nightingale Hastaneleri Yönetim Kurulu Başkanı Sayın Prof. Dr. Cemşid Demiroğlu Hocamıza çok teşekkür ediyor,  saygılarımı sunuyorum.

Üniversitemizin nüvesini teşkil eden Kurucu Mütevelli Heyet Başkanı, İstanbul Üniversitesi Üç Dönem Rektörü, Türk Yükseköğretimine üstün hizmetler vererek kendisini Tıp Bilimine adayan, Cerrahpaşa Tıp Fakültesinin kuruluşunda öncü rolü olup, Kardiyoloji Anabilim Dalını etkin bir biçimde faaliyete geçiren, Kardiyoloji Enstitüsü'nü kurarak yurt dışında yapılmakta olan kardiyovasküler cerrahiyi Türkiye' ye ilk getiren Florence Nightingale Hastanesi kurucusu Merhum Prof. Dr. Cem'i DEMİROĞLU hocamızı da burada rahmet ve saygıyla anıyorum.
Onur duyduğum Florence Nightingale Ailesi ve Demiroğlu Bilim Üniversitesi mensubu olarak akademik ve etik değerlerden ödün vermeden yaşam boyu eğitim ve sağlık hizmeti sunarak Uluslararası düzeyde saygınlığıyla yolumuzda ilerleyerek rasyonel düşünceyi, geleneği, liyakat ve hizmeti öne çıkarmaya devam ediyoruz.

Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK'ün "Beni Türk Hekimlerine emanet ediniz" sözüyle onurlandırdığı doktorlarımız ve diğer tüm sağlık sektörü çalışanlarımız, bu saygın ve şerefli mesleği büyük bir özveriyle yürütmektedirler. Bu vesileyle kendilerine teşekkür ediyor, çalışmalarında başarılar diliyorum.

Sevgili Öğrenciler ve kıymetli Aileleri; Bilimin ışığında Sizlerle birlikte yürüyeceğiz. Sağlıklı günler diliyorum.

Saygılarımla,

Prof. Dr. Çavlan ÇİFTÇİ