- Ana Sayfa
- Eylül Teması
-
Güz Dönemi Başlıyor… Peki Siz Yeni Döneme Hazır mısınız? Yeni Döneme Hazır Olmak için Yapılması Gerekenler Neler?
Güz Dönemi Başlıyor… Peki Siz Yeni Döneme Hazır mısınız? Yeni Döneme Hazır Olmak için Yapılması Gerekenler Neler?
Tatil dönemi biterken yeni ders döneminin heyecanını yaşamaya başladık. Yeni ders dönemi için küçük hazırlıklar yapmamız keyifli, etkin ve verimli bir dönem geçirmemize olanak sağlayacaktır.
1. Kendimizi tanımak, hedeflerimizi belirlemek ve planlamalar yapmak.
Öncelikle okuduğumuz bölüm ve mesleki hedeflerimiz doğrultusunda; güçlü ve zayıf yanlarımızı belirlemek, sahip olduğumuz fırsatların farkına varmak, karşılaşabileceğimiz tehditlere karşı önlemler almak ve nelerle mutlu olduğumuzu düşünmek hedeflerimizi belirlemeden önce yapacağımız ilk iş olmalıdır. Şimdiye kadar bu konuda bir çalışma yapmadıysak kendimizle ilgili güçlü-zayıf yönlerimiz, tehdit ve fırsatlarımız ile ilgili bir envanter çıkarmalıyız. Bu envanter bize gideceğimiz yolda nelere dikkat edeceğimiz ve hangi konularda daha çok çalışacağımız ile ilgili yol gösterecektir. Bu çalışmayı yaparken sizi yakından tanıyan kişilerin fikirlerini almanız, sizinle ilgili değerlendirmelerde bulunmalarını istemeniz fayda sağlayabilir.
Gelecekteki hayallerimize ulaşmak için bugün ne yaptığımız çok önemlidir. Hedeflerimizi uzun, orta ve kısa dönem hedefleri olarak sınıflandırmalıyız. Önümüzdeki güz ve bahar dönemlerinde yapacaklarımız kısa vadeli hedeflerimizi oluşturacaktır, bu sebeple önümüzdeki iki dönem için planlamalarımızı şimdiden yapmalıyız. Hedeflerimizi belirlerken gerçekçi, net ve gerçekleştirilebilir hedefler koymamız önemlidir.
2. Mesleki gelişim yanında kişisel ve sosyal gelişime odaklanmak
Günümüzde sadece mesleki beceri ve yeteneklerimiz başarılı olmamız için yeterli olamamaktadır. Kişiler arası ilişkiler, iletişim ve sosyal ağ oluşturulması konusundaki yeteneklerimiz tercih edilmemiz ve yeni iş imkanlarına erişmemizde etkilidir. İnsanlarla ilişkiler kurabileceğimiz etkinlik ve topluluklara katılmak, hedeflerimizle ilişkili konulardaki trendleri ve bilimsel gelişmeleri takip etmek, kişisel gelişimimiz için gerekli kurs ve sertifika programlarına katılmak planlamalarımızda mutlaka yer almalıdır. Üniversite bu tür fırsatların yoğun bir şekilde karşımıza çıktığı bir ortam sağlar. Okulumuzda düzenlenen bilimsel toplantılara katılım sağlamak, öğrenci kulüplerinde aktif rol almak, dönem boyunca ders programımıza ek olarak katılabileceğimiz kurs ve sertifika programlarını araştırmak, staj ve iş imkanlarını değerlendirmek ders dönemi başlamadan yapmamız gereken planlamalar arasındadır.
3. Dönem boyunca alacağımız dersleri incelemek ve hazırlık yapmak
Geçtiğimiz dönemlerde istediğimiz sonucu alamadığımız derslerdeki eksiklerimizi dönem başlamadan tamamlamak, önümüzdeki dönemlerde alınacak derslerin içerikleri ile ilgili küçük bir araştırma yapıp okumalar yapmak ve fikir sahibi olmak derslerdeki başarımızın yüksek olmasını sağlayacaktır.
4. Akademik takvimi inceleyip belirlenen önemli tarihleri not etmek
Planlamalarımızı yaparken okulumuzun akademik takvimine göre tarihlerimizi belirlemek önemlidir. Bu hem yapmamız gereken faaliyetlerin süresini kaçırmamamızı, hem de süreçleri önceden görerek hazırlıklı olmamamızı sağlayacaktır.
5. Danışmanlarımızla iletişimde kalmak
Dönem başlarken özellikle ders seçimlerinde danışmanlarımızdan destek almak önemlidir. Emin olamadığınız ya da yönlendirmeye ihtiyaç duyduğunuz konularda danışman hocalarınızla iletişime geçebilirsiniz.
6. Sağlıklı bir yaşam için spora vakit ayırmak
Okulumuzun öğrencilerine sunduğu sosyal imkanların arasında çeşitli spor faaliyetleri de yer almaktadır. Okulda geçireceğiniz vaktin bir kısmını spora ayırmak bedeninize ve ruhunuza iyi gelecektir.
Başarılı ve keyifli bir ders dönemi geçirmeniz dileğiyle.