Hayali Tıp Fakültesi Olanlar Tercih Sürecinde Geleceği İçin En Doğru Kararı Nasıl Vermeli?

TERCİH YAPARKEN;

Üniversite sınavına hazırlık ve sınav ne kadar zor ise doğru ve istediğiniz hayatı şekillendirecek olan tercih süreci de bir o kadar zor ve sıkıntılıdır.

İsteğiniz Tıp Fakültesi okumak ise; belki de bazı soruları sorarak doğruyu bulmak mümkün olabilir.

Tıp eğitimini tercih edecek adayların kendine soracağı ilk soru “Doktor olmayı gerçekten istiyor muyum?” sorusu olmalıdır.

Doktorluk kutsal bir meslektir ama bu kutsal mesleği hakkı ile yerine getirebilmek için neler yapmanız gerektiğini düşünmelisiniz ilk önce.

Tıp eğitimi hem uzun hem de zordur. Ayrıca tıp eğitimi 6 yıllık eğitimle de sınırlı değildir. Eğitim hayat boyu devam etmeli ve mesleğiniz ile ilgili her gelişmeyi -yeniliği takip etmelisiniz. Bu da mezuniyetten sonra bile eğitiminizin devamı demektir.

Mesleğinizi icra ederken sınırlandırılmış çalışma saatleri dilimi sizin için olmayacaktır.

Ancak diğer insanların yaşamlarını ve sağlığını iyileştirmek, sağlık ekibinde lider olmak , inanılmaz klinik ve klinik olmayan uzmanlıkları deneyimlemek, entelektüel olarak bir kariyerde yaşam boyu öğrenen olmak için doğru yerde doğru tercih önemlidir

Demiroğlu Bilim Üniversitesi Türkiye'nin ilk Sağlık Vakıf Üniversitesi’dir. 30 yıllık bir hastane geleneğinin mirasçısı olan üniversitemizin Tıp Fakültesi ise ülkemizin en seçkin Tıp Fakülteleri arasında sayılmaktadır.

Demiroğlu Bilim Üniversitesi Tıp Fakültesi’nin başlıca hedefi öğrenci merkezli öğrenmeye odaklanarak, yenilikçi, üst düzey multidisipliner öğretim yöntemleri sayesinde Atatürk'ün gösterdiği bilim yolunda, sağlık ekibinde lider hekimler yetiştirmektir.

Tıp Fakültesi’nin müfredatı, öğrenciye hem eğitim sürecinde hem de uzmanlığında uzun vadeli mesleki gelişimine olanak sağlayan bütüncül bir eğitim yaklaşımı sunar. Eğitim, Florence Nightingale hastanelerinin deneyimli kadrosuyla birleşerek hem tıbbın tüm önemli alanlarına klinik açıdan erişim sağlama fırsatı sunacak hem de bu süreçte edinilen beceri ve yeterliliklerle ilerici bir uzmanlaşma sağlayacak şekilde düzenlenmiştir.

Demiroğlu Bilim Üniversitesi Tıp Fakültesi’nin amacı hem araştırma hem de klinik olarak teşvik edici bir kariyerde yaşam boyu öğrenen, toplumun ve dünyanın sağlığını iyileştirmeyi hedefleyen hekimler yetiştirmektir.